Wat doet autisme in relaties?

foto CW klein

Mensen met autisme communiceren anders en hebben een andere manier van omgaan met anderen. Hierdoor kan autisme in relaties problemen geven. Bij iemand met autisme gaat de informatieverwerking in de hersenen anders. Hij of zij beleeft de wereld en wat daarin gebeurt daardoor vaak op een andere manier en reageert vanuit die beleving.

Vooral in de relaties tussen partners en tussen ouders en kinderen zijn de gevolgen van autisme te merken. Partners of ouder en kind(eren) begrijpen elkaar niet en er zijn bijvoorbeeld vaak ruzies.

Christien Westhuis begeleidt partners die merken dat autisme problemen geeft in de relatie. Ze begeleidt ook mensen die gescheiden zijn en waar autisme een rol speelde in de partnerrelatie. Ook volwassenen die als kind zijn opgevoed door een ouder met autisme kunnen terecht voor begeleiding.

Partner met autisme?

Heb jij een partner met autisme of denk je dat jouw partner wel eens autisme zou kunnen hebben? Wil je weten wat dit voor gevolgen voor jullie relatie kan hebben? Lees meer.

Zelf autisme?

Heb jij autisme en merk je dat het contact met je partner regelmatig problemen geeft? Lees meer.

Echtscheiding door autisme?

Overweeg je een echtscheiding of ben je al gescheiden en speelt autisme daarbij een rol? Lees meer.

Opgevoed door een ouder met autisme?

Ben jij opgevoed door een ouder met (vermoedelijk) autisme? Vraag je je af welke gevolgen dat voor jou heeft gehad? Lees meer.

Diagnose?

Een diagnose is geen voorwaarde voor de begeleiding die ik bied. Lees meer over een diagnose autisme.