Over mij

Ik ben Christien Westhuis, werkzaam in de hulpverlening sinds 1986.

Nadat ik in mijn privésituatie in aanraking kwam met autisme, ben ik mij daar in gaan verdiepen. In een van mijn banen kwam ik in aanraking met relatieproblemen waarbij autisme een rol speelde. Ik merkte dat ik, door de ervaringen in mijn privésituatie, dingen herkende, waardoor cliënten zich begrepen voelden.

Kennis en ervaring

Vaak wordt autisme bij een volwassene nog niet door hulpverleners herkend, waardoor mensen niet de hulp ontvangen die nodig is. Dit zorgt bij veel mensen die op zoek gaan naar hulp, voor teleurstellende ervaringen.

Ik hoop, door mijn opgedane kennis over en ervaring met autisme, hulp te kunnen bieden waar beide (ex-)partners iets aan hebben.

Ook als je als kind opgroeide bij een ouder met autisme, is het fijn te kunnen praten met iemand die begrijpt welke impact het autisme op jouw leven heeft gehad.

Betrokkenheid en veiligheid

Ik ben betrokken bij de mensen met wie ik werk. Naast betrokkenheid is veiligheid een sleutelwoord voor mij. Je problemen met iemand bespreken plaatst je in een kwetsbare positie. Veiligheid ervaren is dan essentieel om te kunnen werken aan verandering.

Anderen over Christien

“Christien is een warme en integere vrouw die zich zeer goed kan inleven in zowel de persoon met als zonder ASS. Daardoor is zij in staat het wederzijds begrip te bevorderen. Mede dankzij haar heeft ons huwelijk een zware crisis overleefd. We zijn daar heel erg blij mee.”

 

“Er zijn goede dingen gebeurd door de gesprekken bij jou.”

 

“Ik vond de rustige manier waarop je de gesprekken deed heel prettig.”

 

“De manier waarop Christien haar vragen stelt, laten je naar jezelf kijken op een prettige wijze, niet confronterend, maar onderzoekend. We hebben ons altijd prettig gevoeld bij haar werkwijze. We keken na elke sessie tevreden terug. Zij heeft ons geholpen meer grip te krijgen op onze relatie.”