Wel of geen diagnose?

Niet iedereen heeft behoefte aan een diagnose als er een vermoeden is van autisme. Een diagnose heeft voordelen en nadelen die mensen verschillend kunnen ervaren. Sommige mensen herkennen veel van de kenmerken van autisme bij zichzelf, maar vinden het minder belangrijk dat daar ook de ‘officiële’ diagnose bij gesteld wordt. Anderen vinden het prettig om duidelijkheid te hebben en willen wel een onderzoekstraject voor een diagnose ingaan. Deze keus is dus heel persoonlijk.

Voor alle duidelijkheid: ik ben niet bevoegd om de diagnose autisme te stellen. Dat kan alleen een psychiater of een GZ-psycholoog (met voldoende ervaring op het gebied van autisme).

Diagnose niet noodzakelijk voor hulp

Een diagnose is niet noodzakelijk voor de hulp die ik bied. We kijken samen naar waar jij, waar jullie moeite mee hebben en de hulp die daarbij nodig is. Door mijn kennis over en ervaring met autisme, herken ik vaak de specifieke problemen die door autisme binnen relaties kunnen ontstaan. Die kennis en ervaring gebruik ik om jullie verder te helpen.
Ik kan ook helpen zoeken naar het juiste adres voor een diagnosestelling als je dat wilt.