Basiscursus Autisme in je partnerrelatie

Opmerking vooraf: de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat het door verschillende oorzaken moeilijk is de cursus daadwerkelijk aan te bieden. We overwegen daarom deze cursus uit ons aanbod te verwijderen. 

Samen met mijn collega Joke Heusinkveld geef ik de basiscursus Autisme in je partnerrelatie. Dit is een cursus voor stellen die vermoeden dat één van hen beiden een vorm van autisme heeft, of waar bij één van hen een diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) is gesteld.

In de cursus vertellen we iets over autisme, over relaties en over de mogelijke gevolgen van autisme binnen je relatie. Hierbij kijken we naar wat dit voor beide partners betekent. Veel mensen kunnen wel informatie over autisme vinden. Die informatie omzetten in handvatten voor de relatie is vaak een stuk lastiger. Wat betekent het voor jullie samen als één van beiden autisme heeft? Wat kun je wel en niet van de ander verwachten? Deze basiscursus is bedoeld als eerste aanzet om beide partners te helpen in de zoektocht hoe ze hun relatie samen verder vorm kunnen geven.

Er is plaats voor 4 (echt)paren per cursus.

Praktische informatie:

  • De cursus bestaat uit vier avonden van 20.00 tot 22.00 uur (koffie en thee vanaf 19.45 uur)
  • De avonden vormen samen een geheel en zijn niet afzonderlijk bij te wonen
  • De kosten voor de cursus zijn 195 euro per echtpaar voor de hele cursus
  • De cursus wordt gegeven in Houten (Papiermolen 38)

Voor vragen over de cursus kunt u mailen naar info@autismerelatie.nl, het contactformulier van deze site invullen of bellen naar  06-38339947.